måndag 5 juli 2010

Motorcyklisten - avklädd

De första motorcyklisterna hade en motorcykel eftersom de inte hade råd med en bil. De satt som på en cykel - upprätt och prydlig. Den här stilen var förhärskande fram till Marlon Brandos "the Wild ones" eller vad den hette.Fram till "Easy Rider" hände något. Det myckna öldrickandet ledde till att motorcyklisterna fick inta en mer tillbakalutad ställning.

Allteftersom motorcyklisten blev allt äldre så verkade han falla längre tillbaka. I extremfallen så installerades ett tredje hjul.

Motorcyklistens barnbarn har alltid varit förståndig och köpt krocksäkra familjebilar. Men i förtioårsålden infaller plötsligt en längtan till de två hjulen och han införskaffar något japanskt färgsatt av en psykotisk smågodisdesigner. Det feta motorcykelmullret är ersatt av ett enerverande högvarvigt tjut. Man får känslan av att han hellre sätter på hojen än frun ...

2 kommentarer:

  1. Jättebra! Du glömde bara cross-nissarna. De finns i olika kategorier. Dels de riktiga petrolheads som lever för sporten, där även off-road-tomtarna kan räknas in, men även de som inte tror sig kunna ta mc-kortet. De köper en begagnad cross och ägnar mesta tiden åt att byta kolvar, däck och annat som vibrerar loss från de skrikande tvåtaktarna. Finns bara en kille som ritar mc-serier idag i Sverige. Han är minst sagt medioker!! Gör en insats här Åke, den skulle garanterat gå att sälja till MC-Nytt! Gör ett studiebesök på kajen torsdagar mellan 18 och 18.30. Där finns gott om objekt och inspiration, skulle jag tro! /Torbjörn Ö

    SvaraRadera
  2. Tack, Torbjörn. Men jag passar nog på MC-serier. Man bör ha någon kunskap om det man försöker skildra och en Honda-moppe klass 2 lär inte räcka som kunskapsbas. Jag kan inte skilja en förtiårskrisare från en Bandidos-medlem.

    Den enda motorcykelserie som jag känner till är Sture Stelben av Mats Källblad och det är en utmärkt tecknare och han är väl MC-nisse på riktigt?

    SvaraRadera