onsdag 4 februari 2009

Kiss&bajsbloggar och blondinbloggar

För ett tag sedan fick jag ett hjärnsläpp. Jag råkade titta genom min besökslogg och insåg att jag hade haft tre besök på bloggen under en veckas tid. Jag hade väl föreställt mej att jag skulle ha en femton-tjugo i alla fall. Jag började söka genom de bloggar som hade extremt många läsare och fattar absolut ingenting. Varför vill folk läsa om när bloggaren klär på sej på morgonen? Om det var nåt kåseri med vilka förtret man kunde råka ut för en brådskande morgon kunde man förstå. Men det handlar alltså om de två timmar bloggaren lägger ner på att finna rätt outfit på morgonen. Varje klädesplagg redovisas med inköpsställe och pris. Femtonhundra anses som fyndpris. Det är lite svårt att få ihop med sysselsättningen som i storbloggarnas fall brukar vara att de halvtidsstuderar och "springvikar".


Detta är mitt nästa problem. Förutom att de inte har något att berätta stavar de som lågstadieelever. Jag är själv inget stavningsorakel men herregud så illa det stavas. Epedemisk dyslexi.

Men en blogg följer jag med viss skräckblandad förtjusning. Det är en flicka som VK-bloggar. Hon stavar föredömligt och har en meningsbyggnad som i alla fall duger för mej. Men temat är kroppsvätskor och odörer. Man kan ju inte låta bli att grubbla över hur människans växnad förändras med moder och trender. Det verkar som om den anala fasen drar upp långt i tjugoårsåldern samtidigt som vuxenblivandet åtminstone enligt egna uppfattningar inträffar i tolvårsåldern. Samtidigt så träffar man på en del kvinnor i min ålder som har svårt att släppa tonåren. Adolescensen verkar ha förtvinat. Medelåldern förklämts och ålderdomen kommer vi nog inte att hinna med. Lika bra det kanske för vi verkar ju inte få någon pension heller.

4 kommentarer:

 1. Fattar liksom du noll av vad som gör de största bloggarna populära. Skrivandet är inte vasst och det handlar aldrig om något, det är den mest meningslösa formen av journalskrivande. Fast vad vet jag, jag kanske har missat nåt.

  SvaraRadera
 2. Inse, Malin, att du, åtminstone bland den manliga befolkningen, skulle regera om du redogjorde för vedermödorna med att sanera en ubåt.

  SvaraRadera
 3. vänta nu, är Julia, JULIA? och är Viktor, VIKTOR?

  Ü var är Viktors blogg???!??!?!

  SvaraRadera
 4. Julia är Julia och Viktor är Viktor. Viktor har ingen blogg.

  SvaraRadera