söndag 1 februari 2009

Hur mycket värdelöst vetande är lagom?

Någonstans läste jag att någon ansåg sej ha fått i sej för mycket värdelöst vetande när han insåg att han kunde namnet på alla Carl Bildts barn. Själv minns jag bara Blanche-flor. Men hursomhelst så antyder det ju att det skulle finnas något slags lagomnivå. Själv är jag portad från att spela Trivial Pursuit hemma. Men inga kunskaper kommer gratis. Inte ens värdelöst vetande. Man måste hela tiden ta in ny ovidkommande kunskap och underhålla gammal.

Jag kom att tänka på JR Ewing. Men jag kunde inte minnas skådespelarens namn. Patrik Duffy, Victoria Principal, Barbara Bel Geddes och Linda Gray satt som smäck. Men vad hette han som spelade Cliff Barnes. Han som spelade del lengräddade halvbrodern kan jag undvara men Cliff Barnes? Då slog det mej att JR Ewings skådespelare hette Larry Hagman. Det var väl för skönt att jag kom ihåg det. Men Cliff Barnes?

Det kom till mej mitt i natten. 3:14 (pi). Ken Kercheval! Så vansinnigt skönt att jag kom ihåg det.

Under en sån där konversation om ingenting berättade jag om detta för en bekant. Jag var nog lite stolt att jag kom på det. Då säger nötet: "varför googlade du inte bara fram det?". Jag var så chockad över kommentaren att jag inte kunde säga nånting just då. Googla fram? Såna människor kan inte ha ett fullvärdigt liv.

1 kommentar:

  1. Till sist trillade även den polletten ner! Den lengräddade halvbrodern hette Ray Crebbs och spelades av Steve Kanaly! Hah!

    SvaraRadera