måndag 27 februari 2012

Melodifestivalen igen

Jag såg en liten bit av lördagens avsnitt i repris i går kväll. Det slog mig så starkt hur jag relaterar till programmet. Programledarna är värdelösa, artisterna är värdelösa och låtarna är värdelösa. Men jag gillar programmet.


Men mest gillar jag att gnälla. Perelli var ointressant - inte ens den korta klänningen kunde kollra bort mig så mycket att jag inte skulle märka det. Ett grekiskt inslag - grekerna skickar ju grekiska låtar varje år och inte går det bra för dom inte. Ytterligare ett anonymt hårdrocksband som ser ut som alla andra som låter som alla andra som har samma låt som alla andra -vem behöver det? Lisa Miskovsky är ju aldrig dålig men den låten hade inte den omedelbara trallvänlighet som en melodifestivalvinnare behöver. Danny hade ju en hygglig låt och ett trevligt dansnummer men vad dåligt han sjöng. En som däremot sjunger strålande är Christer Sjögren - vilken förbannelse att vara en sådan enastående sångare och helt sakna musiksmak. Låten var inte så pjåkig. Den hade nog varit bra för 35 år sen.

2 kommentarer:

  1. Härliga recencioner Åke. Om du satt i Idoljuryn skulle Tv4 öka sina tittarsiffror med minst en person iaf, jag skulle sitta bänkad.

    SvaraRadera
  2. ..verkligen PROffsigt!

    SvaraRadera