onsdag 15 februari 2012

Bloggportalen.se

Det finns några olika sätt att "marknadsföra" sin blogg på. Ett är att registrera sin blogg på någon bloggportal så att de som nu bläddrar runt bland bloggar kan hitta igen ens blogg. Nu har bloggportalen tydligen förvärvats av en annan - Twingly. Själv har jag inte ägnat bloggportalen något intresse på senare tid. Det är svårt att navigera mellan olika bloggar utan det mesta drunknar i Blondinbellor och liknande.

Eftersom jag råkade beröra en mycket öm punkt i dagens Sverige -LCHF -  och därmed fick ett rejält uppsving av antalet läsare så tittade jag runt lite grand på bloggprotalen. Vi får hoppas att Twingly kommer att styra upp för det här är inget vidare. Först funderar man hur de har tänkt med färgsättningen.


Texterna är i det närmaste oläsliga. Vad är det för fel med svarta bokstäver? Och vem har fått för sej att turkos på ljusblått är en lämplig kombination för text?

Alltihop verkar så hopplöst försummat. Någon gång så har man beslutat sej för att "Stinas Umeå-blogg" är lämplig att använda som premierad blogg. Problemet är att den inte uppdaterats på två år. I bloggvärlden är du död om du inte uppdaterar varje dag.


Det är skitsvårt att navigera efter blogg-innehåll. Försöker man söka på Illustration &Animation exempelvis så kan man välja efter bokstavsordning eller antal besökare. Det blir så irrelevanta resultat att det går inte att beskriva. Går man efter antal besökare så får man bläddra förbi 100 flickor som av någon outgrundlig anledning fotograferar sej själva i badrumsspegeln innan man finner den första som verkligen handlar om illustration & animation.

Man för hoppas att Twingly skärper upp det hela så att det verkligen blir ett verktyg för att finna de bloggar man kan vara intresserad av.


1 kommentar:

 1. Hej, tack för viktig feedback om Bloggportalen.

  Nu första tiden har vi mest fokuserat på att sätta oss in i hur portalen fungerar, vad som inte gör det osv och försökt hitta de ömma punkterna där vi behöver förbättra den. Det här var väldigt värdefull feedback till det.

  Tack och fortsatt lycka till med bloggandet!

  Mvh Anton
  Twingly / Bloggportalen

  SvaraRadera