onsdag 19 oktober 2011

Giv oss vår kisstant!

Kulturhuvudstadsåret lyser på något sätt fortfarande med sin frånvaro. Det talas om det ena eller andra bygget som ska färdigsställas men själva det kulturella innehållet lyser fortfarande med sin frånvaro. Så jag blev lite glad när jag hörde om det första stolleförslaget. Det gick ut på att man skulle ställa upp ett 54 meter högt plåtbeläte ute i älven.Det är förstås en strålande idé. Jag skulle gärna se en staty av Holmlund i älven men så kul lär man väl inte få ha det. Dessutom har det alltid känts konstigt med jättestatyer av korta människor. En kul grej vore ju om man kunde göra belätet av bimetall så att det ändrade form med temperaturen. På sommaren en båld fallos som svullen sträcker sej mot skyn och på vintern en skrumpen vinterbadare ...

Annars så lär man kunna köpa Sundsvalls jätte-Y billigt...

Men det självklara motivet för en staty till kulturhuvudstadsåret är förstås den mest karakteristiska bilden av Umeås kulturliv - nämligen kisstanten!


3 kommentarer:

 1. ..jag är för. För att inte sänka någon båt kanske man skall lägga till stollen som samlade in kisset oxå! ;)

  SvaraRadera
 2. Tycker ditt bildförslag är bättre än det riktiga.
  Hade nästan kunnat vallfärda för att få se en gigantisk "the destroyer" ute i vattnet. -Gärna med visiret nere och något spegelblankt bakom, så att det ser ut som om den skall avfyra sin dödsstråle.

  SvaraRadera
 3. Se där. Trodde inte någon skulle märka bytet.

  SvaraRadera