lördag 25 september 2010

Sverige slits isär

I skuggan av SD så verkar många missa att det pågår en utveckling som är långt allvarligare i landet. Sverige håller på att slitas isär mellan olika intressen. Motsättningarna mellan land och stad och mellan norr och söder växer konstant.


Det är rätt intressant. Norrland har 10 procent av befolkningen, står för 40% av landets nettoexport och får 6 % av landets infrastruktursatsningar. Det vill säga att södra Sverige får 94% av landets infrastruktursatsningar och de vill ha en mycket större andel.

En del av det som sossarna nu ska ta reda på är hur man ska kunna vinna tillbaka Stockholmarna. Det hårdnackade motståndet mot RUT anses ha varit en nackdel i Stockholm. Så man filar väl på olika förslag om statssubventionerade poolskötare och nagelskulptriser. Men jag ska ge sossarna ett tips: Det handlar om bostäder. Det kan vara svårt för partiledningen att förstå hur svårt det kan vara att få bostad i Stockholm när partiledningens egna barn har så jättelätt att få bostad men det har med andra saker att göra. Själv har jag fått se min son åka till Stockholm, Umeå kommun har investerat några miljoner för att utbilda pojken så att han är duglig arbetskraft så i praktiken så subventionerar Umeå kommun Stockholm med utbildad arbetskraft. Men allt det jag hör om honom och hans vänner därnere handlar om svårigheten att få bostad. Arbete är hur lätt som helst, det är bostäder som saknas. Lös det problemet och ni kommer att vinna tillbaka Stockholmarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar