måndag 23 augusti 2010

Det har varit sommar

Eder förtrogne skribent har tillbringat sommaren i Laisvall. Det är skönt att befinna sej på en plats där tid och rum knappast verkar existera. För att citera en känd reklam så får man vara sej själv för en stund. En kopp kaffe vid stranden är en obetalbar upplevelse.

Apropå att få vara sej själv så såg jag denna lapp på ICA i Arjeplog. En sån lapp hade man inte kunnat sätta upp i Umeå utan att det börjat regna brandbomber.


Hörde förresten att det finns över 500 vapen per 100 invånare i Norrbottens län. Motsvarande siffra i Stockholm är runt 50.

Men själv är jag inte mycket för jakt. I år har jag inte ens fiskat vilken förstås är en skam när man befinner sej vid Laisans strand. Mest önskar jag mej en ordentlig kamera. Varje kväll är det en ny fantastisk solnedgång och jag har bara den förbaskade mobilkameran att tillgå.


Som den här bilden - vad tror ni det är jag försökt fånga här?


Jo, det är en stor fågel, en förtio centimeter från stjärt till huvud med en mycket böjd och elak näbb som har en vingspann på en meter och fransiga vingar. Det var misstänkt likt en ung kungsörn men det finns ju ingen zoom på mobilkameran och det man kan vaska fram ur bilden ser ut så här:


Hur har det gått för Dennis då? Jodå, han har hållit gårdstunet fritt från renar och älgar. Se hur ståtlig han ser ut när han poserar framför Nepsurt.


2 kommentarer:

 1. Det finns bara ett ord: Hemlängtan!
  Så snygga bilder ändå med mobilen, måste vara en
  bra mobil. Vilka speglingar!
  Själv har jag tyvärr inte varit norröver i sommar.
  Här finns ju inga renar, så mina hundar har fått hålla tillgodo med turister, att skälla på.

  SvaraRadera
 2. För att vara en mobilkamera är den väl okej. Men dotterns kamera som är en lägre medelklasskamera tar rejält mycket bättre bilder. Fördelen med mobilen är att man alltid har den med sej, problemet med en riktigt bra kamera är att man aldrig har den med sej.

  SvaraRadera