fredag 30 januari 2009

Porrsurfaren

För ett antal år sedan fick jag för mej att jag skulle läsa datavetenskap. Detta var under genusvetenskapens gyllene vertex så det var minst sagt upprörda känslor när några unga män porrsurfat i datasalarna. Vi hade en kvinnlig studierektor som var tuff. Det gjordes helt klart att om någon fler skulle ertappas skulle det vidtagas åtgärder. Riktigt exakt vilka åtgärder det skulle handla om framgick inte men man förstod att det skulle vara tragiskt för en man att råka ut för nåt sånt i så unga år.

Jag log överlägset åt det hela. Med min mogenhet var det helt absurt att tänka sej att sitta och porrsurfa i en datasal.

Nu har datavetenskap en policy att man ska använda så komplicerade och svårhanterade system som möjligt. Därför skulle vi lämna in våra dokument i La Tesh. Ett otroligt svårarbetat och karaktärsdanande system. Det var så illa att jag bestämde mej för att ladda ner en manual fast det är omanligt.

Dessvärre var det upptaget i pojksalarna så jag fick gå till en av flicksalarna (Det är strikt könsuppdelning. Linux- och Unix-salarna är för pojkar och Windowssalarna för flickor.) Jag satte mej ner för att googla efter La tesh. Det stavas Latex. Jag brukar säga att allt vore så mycket lättare om jag inte var dum i huvudet. Detta var ett sånt tillfälle. Jag klickade på första länken utan att läsa närmare.

Det här var alltså datorer med Gigabitkort, som man själv knappt kunde ta in hur snabba de var, och helt jävla öppet spjäll mot internet. Och ingen pop-upblockerare. Det går inte att föreställa sej med vilken hastighet och vilken ohygglig mängd det öppnades nya porrfönster på datorn. Det fanns inget sätt att stoppa det på och efter en halv minut valde datorn att helt enkelt bara svartna. Under den halvminuten hann jag antagligen porrsurfa mer än hela universitet gjort på ett normalt år.


Jag brukar ibland tänka på den stunden när jag ser politiker stå stammande och se skyldiga ut. Tänk om de är lika rosenrött oskyldiga som undertecknad. Bara offer för sällsynt olyckliga omständigheter. Hela den hösten gick jag och kastade oroliga blickar över axeln.

1 kommentar:

  1. Oh dear, det där känner jag igen. Pop-up-fönstren flimrar fram så fort att man får ett epilepsianfall.
    Snabbt, SNABBT lärde jag mig vad Hentai faktiskt betydde. Och att man kanske inte alltid ska söka i blindo.
    /JennyB

    SvaraRadera