tisdag 27 januari 2009

Könsmaktsordning

Könsmaktsordningen förändras succesivt. Det är idag svårare att försvara varför kvinnan ska åka buss, handla och hämta barn på dagis medan mannen i elegant ensamhet glider till jobbet i familjens bil. För vår del har det aldrig varit aktuellt eftersom jag bor på promenadavstånd från jobbet och frugan har två mil och bussförbindelser av norrländsk typ. Men kampen flyttas till nya slagfält. Själv var jag inte riktigt vaken när det hände. Det handlar om fjärrkontrollen.Sitter man ensam med fjärrkontrollen går det utmärkt att följa två filmer samtidigt. Men sitter man brevid är det otroligt frustrerande. Det går heller inte att få fjärrkontrollskötaren att inse att det är onjutbart. Det är som att få en rökare att förstå varför man inte ska stå i dörröppningen och röka.

2 kommentarer:

  1. Rökare är också människor. Bara människor som ibland verkar sakna kunskaper i elementär strömningslära och vad som händer när kall och varm luft möts.

    SvaraRadera
  2. Eller de har åtminstone varit människor. Ungefär som zombies. (Jag är numer allergisk mot tobaksrök så jag har blivit en intolerant och grinig gubbe.)

    SvaraRadera