Nåt kan man ju ändå skriva. Jag har lite roligt åt de där automatiska meddelandena som man får från epostar och liknande. Exempelvis så kommenterades ett e-mail som gjorde reklam för en konstutställning av min epost-klient att "detta kan vara en bluff".
Nu slösäser jag lite på fejan och läser ett citat från en sådan där gammal körkortsbok från när farfar tog körkort.
Det är ju lite lustigt hur mycket som har förändrats på en mansålder. Men roligast har jag åt Trynebokas automatiska kommentar som jag ringat in.
För övrigt hade min farfar också roligt åt tillvarons som ofrivilliga ironi. Han nekades på sjuttiotalet att ta ut pengar på banken då hans legitimation gått ut en vecka tidigare. Emellertid fann han på råd och tog fram sitt körkort som han hade i plånboken från 1928. På den tiden var körkortets giltighet obegränsad. Att ynglingen på bilden inte hade någon som helst likhet med åldringen framför kassan var inget problem.
Bare Bones Jack and Olivetti
16 timmar sedan
Jag kanske är konstig, men när jag läser nåt sånt vill jag ta reda på om någon av alla som skickar vidare såna här citat (en snabb googling ger träffar från åtminstone 2003) blivit nyfiken och kollat upp ursprungskällan. Känns nämligen lite för bra. Någon "Körkortsboken" från 1920, eller något år i närheten, hittar jag hur som helst inte i LIBRIS.
SvaraRaderaSommartider brukar inte vara källkritikens bästa säsong.
SvaraRadera..man får väl hoppas att Vänersborgs bibliotek som lade ut detta på Facebook har koll på böckerna. Sitter och funderar på hur man skall tolka liknelsen mellan kvinnor och spårvagnar? ;)
SvaraRaderaDet finns de som gräver efter källorna även i sommartider:
SvaraRaderahttp://faktoider.blogspot.se/2012/06/korkortsboken-1922.html
Det tycks alltså vara ett något så när korrekt citat, även om källan varken heter "Körkortsboken" (som väl antyder nån sorts myndighetssanktionerad skrift) eller är från 1920.