fredag 27 januari 2012

Ny gubbe

Jaha. Jag hann aldrig riktig få någon kläm på den förra innan de skickar in en ny gubbe. Gjorde en första trevande skiss på honom.

Den här gubben tycker jag känns lite bättre. Lite klassisk betonghäck, rejäl och pålitlig. Jag såg på nyhetsmorgon i morse och Birger Schlaug var rejält sur. "En man som är för kärnkraft och vapenexport". Det är väl ungefär den kritiken som riktas mot honom. Han är svag i HBT-frågor och miljöfrågor. Hans styrka är gamla tråkiga sosse-frågor som arbete, bostad och trygghet. Själv ser jag gärna att man lämnar över initiativet i de mjuka frågorna till MP och V och tar kampen med M om arbetsfrågorna. Om de rödgröna bråkar inbördes i de frågorna så byter man ju bara mjukisväljare mellan varandra och arbetarväljarna går över till M.

Som jag ser det så är de viktigaste frågorna som sossarna ska driva ökad sysselsättning, fler hyresrätter i städerna och utbyggd kollektivtrafik. Miljörfrågorna är förvisso också viktiga men de driver ju Miljöpartiet redan och man lär knappast kunna övertrumfa dem.

2 kommentarer:

  1. Vi fick aldrig se din Håkan-version, bara Mona som var ganska lik. Varför inte Paggan? Karikatyr-tecknarens våta dröm och betongsossarnas mardröm. :-)

    SvaraRadera
  2. Men jag HAR gjort Juholt. Inte bra visserligen men ändå ... http://forsmark-stralandetider.blogspot.com/2011/03/winds-of-change-hakan-juholt.html

    SvaraRadera