torsdag 6 december 2012

Verkligen inte

Tjaha. Trodde mig ha sagt slutordet om Tintingate bara för att bli misshandlad av mitt eget favoritprogram: Kulturnyheterna. Trots att man vid det här laget inte kan vara omedvetna (Man intervjuade en person i programmet som berättade hur det låg till - så antingen ser man inte på sina egna inslag eller så betraktar man sina tittare som så efterblivna att man kan ljuga dem rakt i ansiktet) om att de två grundbultarna i Miri/Tintin-affären - flytten och att Tintin i Kongo skulle ha med saken att göra så vevar man om dessa lögner ett varv till.

Det spelar ingen roll om man ljuger tittarna rakt i ansiktet man nyttjar sin mediala makt för att stadfästa lögn som sanning.


Först flyttmyten. Som för att riktigt gnugga in görs genom en kamervandring vilken väg det som till sist blev en flytt - inte på Behrang Miris initiativ - han skulle bara bort med albumen - men personalen tyckte det var synd på så rara ärtor så de rullade över dem till Serieteket på samma våning för att höra om de hade använding för dem. Denna vandring ska vi nu följa och den som inte känner till det hela får nog intrycket att det var Miri själv som rullade över albumen.


Lite inspirerade av Hitchcock där ... vandringen avslutades vid Serietekets hylla där - jättestor överraskning - Tintin i Kongo råkar stå längst fram.Man tar fram ett album på måfå som man bläddrar i - kan ni gissa vilket det blir? Tintin i Kongo!!!! Det album som ju faktiskt inte fanns med bland albumen på Tio Tretton.


Vilket märkligt sammanträffande.

Det SKA gnuggas in i allas medvetande. Om och om igen. Om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger kommer folk till sist att tro att det är sanning som en mindre klok man sa.

Behrang Miri säger att han bara ville diskutera rasistiska stereotyper och försöker på något sätt hålla fast vid att det fanns rasistiska stereotyper samtidigt som han säger att han ångrar sig men på något sätt hade han nog rätt i alla fall. En klassisk dubbelpudel a la Mona Sahlin där man ber om ursäkt och ändå på något sätt inte har något att be om ursäkt för egentligen - när allt kommer omkring på något sätt.


1 kommentar:

  1. Äsch. Nu brann jag av. Men man blir ganska trött när man råkar ut för sånt här. Varför ska det vara så omöjligt för en journalist att försöka redogöra för vad som faktiskt har hänt?

    SvaraRadera